Ελληνικά  |  English  |  DeutchRussian  |  Serbian  |  Romanian
Αρχική

Παραλίες

Σπορ & Δραστηριότητες

Ορεινή Πιερία: 'Ολυμπος

Ορεινή Πιερία: Πιέρια Όρη

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Παράκτιοι Υγρότοποι

Τοπική Κουζίνα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Μνημεία

Κατερίνη

Διασκέδαση & Αγορές

Υποδομές

Εκδρομές

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χάρτης

Ξενοδοχεία στην Πιερία

Πρόγνωση Καιρού
»»
Διαφημίσεις
Εκδρομές
ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Τα τοπικά τουριστικά γραφεία της Πιερίας οργανώνουν ενδιαφέρουσες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό του νομού όσο και στις γύρω περιοχές, σε πολύ λογικές τιμές. Ακόμη, η ευκολία της πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου, επιτρέπει στον επισκέπτη να σχεδιάσει προσωπικά την εκδρομή του, είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με τοπικά ταξί είτε με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Στη Βόρεια Πιερία: Προορισμοί των εκδρομών είναι οι ακτές και ο υδροβιότοπος της Αλυκής. Στην ίδια περιοχή, σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, είναι ο νεολιθικός οικισμός του Μακρύγιαλου, η γειτονική Αρχαία Πύδνα και το βυζαντινό επισκοπικό συγκρότημα στη θέση ''Λουλουδιές''.

Ακολουθώντας την παραλιακή οδό Αλυκής Κίτρους - Αγαθούπολης ο ταξιδιώτης φτάνει μέχρι τον απέραντο υδροβιότοπο του Αλιάκμονα. Θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί τα φρεσκότατα μύδια που παράγονται στην περιοχή, σε μία από τις ψαροταβέρνες της Αγαθούπολης. Αξίζει να συνεχίσει στην ορεινή ενδοχώρα, στην ενδιαφέρουσα κωμόπολη του Κολινδρού.

Στην Κεντρική Πιερία
: Οι μετακινήσεις διευκολύνονται από τον παραλιακό οδικό άξονα Ολυμπιακής Ακτής-Κορινού. Στο εσωτερικό, αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς τα Πιέρια όρη, για να θαυμάσει τις φυσικές ομορφιές τους, τα μνημεία και τους ιστορικούς οικισμούς, ακολουθώντας την εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας και τους παράπλευρους δρόμους. Σημαντικός είναι ο βυζαντινός ναός των Εισοδίων κοντά στην Πέτρα, το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, κοντά στη Ρητίνη και ο Ι.Ν. Παναγίας Παλιοζιάζιακου.

Στο Ελατοχώρι βρίσκεται οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, με κεντρική πίστα 2.300 μέτρων, περιφερειακή 4.800 μέτρων και αρχαρίων 250 μέτρων.

Στη Νότια Πιερία
: Στην παραλιακή ζώνη, οι εκδρομές περιλαμβάνουν τις ακτές με τα τουριστικά θέρετρα. Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως ο Όλυμπος με τις ανυπέρβλητη φυσική ωραιότητα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα ιστορικά του μνημεία.

Ο Όλυμπος προσφέρεται για πεζοπορία και ορειβατικές διαδρομές. Μία σχετικά εύκολη πεζοπορία, ανάμεσα σε πολλές άλλες, ξεκινά από το Λιτόχωρο, ακολουθεί το μονοπάτι Ε4, διασχίζει τη χαράδρα του Ενιπέα, φτάνει στο παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, περνά από καταρράκτες και λίμνες, ακολουθώντας τη διαδρομή του ποταμού. Στη θέση Πριόνια (υψόμετρο 1.100 μέτρα), ο πεζοπόρος θα βρει φιλόξενο αναψυκτήριο και εστιατόριο. Στα Πριόνια φτάνει κανείς από το Λιτόχωρο και με αυτοκίνητο, από δασικό δρόμο μήκους 18 χιλιομέτρων. Από τα Πριόνια ξεκινούν άλλες διαδρομές, σε ανώτερο υψόμετρο.

Ο αρχαιολογικός τόπος και το μουσείο του Δίου αποτελεί ένα άλλο δημοφιλές σημείο επίσκεψης. Η νότια Πιερία διαθέτει πολλά ιστορικά μνημεία, μεταξύ των οποίων ο αρχαιολογικός τόπος των αρχαίων Λειβήθρων και το Βυζαντινό κάστρο του Πλαταμώνα.

Εκτός Πιερίας
: Συνηθισμένος προορισμός είναι τα Μετέωρα, με διαδρομή που περνά μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών. Επίσης, το Πήλιο, ο Βόλος και από εκεί με πλοίο η Σκιάθος. Προς βορρά, πολύ κοντά βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Βεργίνας και της Πέλλας, ενώ μόνο 70 χιλιόμετρα απέχει η Θεσσαλονίκη. Μέσω αυτής, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Άγιον Όρος, αφού προηγουμένως φροντίσει για τις ειδικές διατυπώσεις που απαιτούνται. Και βέβαια, να συνεχίσει προς τα νότια, προς τους Δελφούς, την Αθήνα και την Κόρινθο, που απέχουν λίγες ώρες από την Κατερίνη.
© 2010  Minimal  Διαφημιστική.  Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Σχετικά  |  Διαφήμιση