Ελληνικά  |  English  |  DeutchRussian  |  Serbian  |  Romanian
Αρχική

Παραλίες

Σπορ & Δραστηριότητες

Ορεινή Πιερία: 'Ολυμπος

Ορεινή Πιερία: Πιέρια Όρη

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Παράκτιοι Υγρότοποι

Τοπική Κουζίνα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Μνημεία

Κατερίνη

Διασκέδαση & Αγορές

Υποδομές

Εκδρομές

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χάρτης

Ξενοδοχεία στην Πιερία

Πρόγνωση Καιρού
»»
Διαφημίσεις
Υποδομές
ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η Πιερία διαθέτει πλήρη συγκοινωνιακή υποδομή, με εθνικό αυτοκινητόδρομο, διεπαρχιακό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, λεωφορεία και σιδηροδρόμους.
Η Κατερίνη βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο "Μακεδονία" και 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία συνδέεται με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Ε75.
Ο Ε75 διασχίζει από βορρά προς νότο την Πιερία, επιτρέποντας ταχεία πρόσβαση σε οποιοδήποτε παραθαλάσσιο σημείο της και συνέχεια του ταξιδιού προς Λάρισα και Αθήνα.

Μέχρι το ύψος της Κατερίνης, παράλληλα με τον Ε75, εξυπηρετεί τον επισκέπτη και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Κατερίνης. Από την πρωτεύουσα της Πιερίας, η οδός διακλαδίζεται προς την Ελασσόνα, διασχίζοντας από τα ανατολικά προς τα δυτικά τους ορεινούς όγκους.

Το δίκτυο των επαρχιακών δρόμων καλύπτει όλες τις τοπικές ανάγκες. Ένας παραλιακός δρόμος αναπτύσσεται παράλληλα με την ακτή, από την Νέα Αγαθούπολη μέχρι την Ολυμπιακή Ακτή. Ένας άλλος ξεκινάει από τη Γρίτσα Λιτοχώρου και φτάνει μέχρι τον Πλαταμώνα.

Κατά μήκος της Πιερίας, παράλληλα με την εθνική οδό, αναπτύσσεται ένα πλήρες σιδηροδρομικό δίκτυο, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς.

Επίσης, πλήρης είναι η κάλυψη όλων των οικισμών από το τοπικό δίκτυο λεωφορείων (ΚΤΕΛ Πιερίας).
© 2010  Minimal  Διαφημιστική.  Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Σχετικά  |  Διαφήμιση