Ελληνικά  |  English  |  DeutchRussian  |  Serbian  |  Romanian
Αρχική

Παραλίες

Σπορ & Δραστηριότητες

Ορεινή Πιερία: 'Ολυμπος

Ορεινή Πιερία: Πιέρια Όρη

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Παράκτιοι Υγρότοποι

Τοπική Κουζίνα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Μνημεία

Κατερίνη

Διασκέδαση & Αγορές

Υποδομές

Εκδρομές

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χάρτης

Ξενοδοχεία στην Πιερία

Πρόγνωση Καιρού
»»
Διαφημίσεις
Κατερίνη
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της Πιερίας, είναι η πρωτεύουσα της, η Κατερίνη. Αποτελεί διοικητικό κέντρο του νομού, έδρα της νομαρχίας και πόλο των οικονομικών δραστηριοτήτων της.
Διαθέτει τουριστική υποδομή και πεπειραμένα τουριστικά γραφεία που θα διευκολύνουν τον επισκέπτη στις μετακινήσεις τους. Η αγορά της είναι πλήρης και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη.
Ο πεζόδρομος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Κατερίνης, ιδανικό για χαλάρωση και αγορές χωρίς την πίεση του χρόνου. Πλαισιώνεται από γραφικά καφέ, εστιατόρια για όλες τις γευστικές προτιμήσεις και εκατοντάδες καταστήματα, με προσωπικό έμπειρο και εκπαιδευμένο να εξυπηρετεί επισκέπτες.

Η πόλη διαθέτει εξειδικευμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία, τράπεζες, υγειονομική υποδομή και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο επισκέπτης της Πιερίας. Βρίσκεται στο κέντρο της Πιερίας και αποτελεί κομβικό σημείο στις κυριότερες τοπικές διαδρομές.

Ο πρώτος επισκέπτης που μνημονεύει την Κατερίνη είναι ο περιηγητής W. M. Leake, ο οποίος στα 1806 καταμέτρησε μόλις 100 σπίτια. Η πόλη εξαπλώθηκε κατά τον 19ο αιώνα. Στα 1912, ο πληθυσμός έφτανε τα 8.000 άτομα. Έκτοτε, οκταπλασιάστηκε, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της περιοχής.

Σε μεγάλο βαθμό, η Κατερίνη κατοικήθηκε από πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Πιερία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ερχόμενοι από την Μικρά Ασία.

Αξιοθέατο είναι το Λαογραφικό Μουσείο Ποντίων, που διασώζει μνήμες και κειμήλια από την περιοχή του Εύξεινου Πόντου.
© 2010  Minimal  Διαφημιστική.  Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Σχετικά  |  Διαφήμιση