Ελληνικά  |  English  |  DeutchRussian  |  Serbian  |  Romanian
Αρχική

Παραλίες

Σπορ & Δραστηριότητες

Ορεινή Πιερία: 'Ολυμπος

Ορεινή Πιερία: Πιέρια Όρη

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Παράκτιοι Υγρότοποι

Τοπική Κουζίνα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Μνημεία

Κατερίνη

Διασκέδαση & Αγορές

Υποδομές

Εκδρομές

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χάρτης

Ξενοδοχεία στην Πιερία

Πρόγνωση Καιρού
»»
Διαφημίσεις
Πολιτιστικές Δραστηριότητες
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σημαντικές είναι οι πολιτιστικές δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολύμπου, που πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα. Σημαντικό έργο προσφέρει επίσης και το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ.
Μαζί με άλλες σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες, οι θερινοί κυρίως μήνες καλύπτονται από κορυφαίες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί εξέχοντα διεθνή και ελληνικά θεατρικά σχήματα, που παρουσιάζουν αρχαίο και σύγχρονο δράμα. Φιλοξενεί επίσης σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, μπαλέτο και μουσικές συναυλίες.
Εκτός από την ποιότητα των φιλοξενούμενων σχημάτων, σημαντικό πλεονέκτημα του Φεστιβάλ είναι ότι οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται στους μυσταγωγικούς χώρους του αρχαίου θεάτρου στο Δίον και στο μαγευτικό Κάστρο του Πλαταμώνα.

Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ  φιλοξενεί παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο. Ανήκει στο Διεθνές Συμβούλιο Οργανωτών Φολκλορικών Φεστιβάλ και Λαϊκής Τέχνης (CIOFF). Διοργανωτής αυτού του Φεστιβάλ είναι η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Τα πολιτιστικά δρώμενα της Πιερίας συμπληρώνονται από μουσικές συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις.

Επιπλέον, στην Πιερία λειτουργούν έμπειρα τοπικά θεατρικά σχήματα, όπως ο "Πήγασος", το Θέατρο Ράχης, το Θέατρο "Μάσκες" του Λιτοχώρου και το θεατρικό εργαστήρι "Αυλαία".
© 2010  Minimal  Διαφημιστική.  Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Σχετικά  |  Διαφήμιση