Τοπική Κουζίνα
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στην Πιερία συναντώνται γαστρονομικές παραδόσεις από ολόκληρο τον ελληνικό χώρο.
Στην τοπική κουζίνα αξιοποιούνται ιδιαίτερα τα πιερικά προϊόντα της θάλασσας και του βουνού.
Ταυτόχρονα, οι απαιτητικές γεύσεις θα βρουν και πλήρη διεθνή κουζίνα.


Εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες, σε όλη την έκταση της Πιερίας, προσφέρουν γνήσια υλικά, υγιεινή διατροφή και γευστικές απολαύσεις.
Στα παραθαλάσσια εστιατόρια, ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλασσινών. Στα ορεινά, θα βρει κυνήγι, ψητά και πίτες. Εδραιωμένη είναι η παραδοσιακή μακεδονική κουζίνα, που διακρίνεται για τον τρόπο μαγειρέματος των κρεατικών και των τυροκομικών, με συνταγές που συνδυάζουν όλα τα προτερήματα της μεσογειακής διατροφής.
Ο επισκέπτης θα χαρεί τους γαστρονομικούς συνδυασμούς του ελαιόλαδου, των λαχανικών και των θαλασσινών, όπως και τους τόνους που δίνουν στο φαγητό τα αρωματικά φυτά, η ρίγανη, ο δυόσμος και ο βασιλικός.
Οι ποικιλίες των γλυκισμάτων και των ποτών απηχούν τις παραδόσεις μιας περιοχής, που ανέκαθεν διακρίνονταν για το γούστο και τις λεπτές γεύσεις.
© 2010 Minimal Διαφημιστική. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.
Σχετικά | Διαφήμιση