Ελληνικά  |  English  |  DeutchRussian  |  Serbian  |  Romanian
Αρχική

Παραλίες

Σπορ & Δραστηριότητες

Ορεινή Πιερία: 'Ολυμπος

Ορεινή Πιερία: Πιέρια Όρη

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Παράκτιοι Υγρότοποι

Τοπική Κουζίνα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Μνημεία

Κατερίνη

Διασκέδαση & Αγορές

Υποδομές

Εκδρομές

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χάρτης

Ξενοδοχεία στην Πιερία

Πρόγνωση Καιρού
»»
Διαφημίσεις
Παράκτιοι Υγρότοποι
ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ

Τρεις μεγάλοι υδροβιότοποι καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα της Πιερίας. Βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από τα τουριστικά θέρετρα. Η οικολογική σημασία τους είναι μεγάλη.
Αλλά και ο επισκέπτης που δεν έχει άμεσα οικολογικά ενδιαφέροντα, θα μαγευτεί από το γραφικό τοπίο και τα πρωτόγνωρα χρώματα που κρύβει ο μαγικός συνδυασμός νερών και σπάνιων φυτών.
Το Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα καλύπτει έκταση 40.000 στρεμμάτων και είναι από τα πιο σημαντικά στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε μικρές αβαθείς λιμνοθάλασσες και αμμονησίδες, πυκνούς θάμνους και ψηλά δέντρα, ζουν αλεπούδες, τσακάλια, ασβοί, λαγοί και αγριόγατες, πετούν 215 είδη πουλιών, με πιο χαρακτηριστικό τον ερωδιό. Στο ποτάμι κρύβονται 33 είδη ψαριών, αλλά και βατράχια, νεροχελώνες και νερόφιδα. Τα είδη φυτών υπερβαίνουν τα 500.

Η Αλυκή Κίτρους είναι εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, με έκταση 15.000 στρεμμάτων. Οι σπάνιοι οργανισμοί που φιλοξενεί είναι η τροφή των πουλιών που συγκεντρώνονται στην περιοχή, ανάμεσα στα οποία και το ροζ φοινικόπτερο. Στη λιμνοθάλασσα ζει μεγάλος πληθυσμός μεσογειακών χελωνών.

Ο υδροβιότοπος των Νέων Πόρων καλύπτει το βορειότερο τμήμα του Δέλτα του ποταμού Πηνειού. Περιλαμβάνει 600 είδη φυτών, εκτάσεις με πλατάνια, θαμνώνες, καλαμώνες και αγριολούλουδα. Ανάμεσά τους ζουν αποδημητικά και υδρόβια πτηνά, αλλά και τα θρυλικά αρπακτικά του γειτονικού Κάτω Ολύμπου.
© 2010  Minimal  Διαφημιστική.  Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Σχετικά  |  Διαφήμιση