Ελληνικά  |  English  |  DeutchRussian  |  Serbian  |  Romanian
Αρχική

Παραλίες

Σπορ & Δραστηριότητες

Ορεινή Πιερία: 'Ολυμπος

Ορεινή Πιερία: Πιέρια Όρη

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Παράκτιοι Υγρότοποι

Τοπική Κουζίνα

Αρχαιολογικοί Χώροι

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Μνημεία

Κατερίνη

Διασκέδαση & Αγορές

Υποδομές

Εκδρομές

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χάρτης

Ξενοδοχεία στην Πιερία

Πρόγνωση Καιρού
»»
Διαφημίσεις
Ορεινή Πιερία: Πιέρια 'Ορη
ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ: ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Τα Πιέρια Όρη καταλαμβάνουν τη δυτική πλευρά της Πιερίας. Χωρίζονται από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου με το όρος Τιτάριο. Συγκεντρώνουν παραδοσιακούς οικισμούς, με ιδιαίτερη γραφικότητα. Οι βουνοκορφές των Πιερίων αποτελούν τέρματα δημοφιλών ορειβατικών διαδρομών.Τα Πιέρια διαθέτουν καλό οδικό δίκτυο, με επαρχιακούς δρόμους, χαλικόδρομους και χωματόδρομους, καθώς και ορειβατικά μονοπάτια, που επιτρέπουν όχι μόνο την ορειβασία, αλλά και ευχάριστες πεζοπορίες σε γραφικό περιβάλλον. Επίσης, το οδικό δίκτυο προσφέρεται για διαδρομές με το αυτοκίνητο.

Κυριότερες κορυφές των Πιερίων είναι το Φλάμπουρο (2.197 μ.), η Θωμά Ράχη (Αρβανίτης 2.020 μέτρα), η Σαρακατσάνα (1680 μ.), η Σαλταπίδα (1932 μ.) και το Σαμάρι (2.002 μ.). Οι ορειβατικές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην Πιερία.

Τα Πιέρια διαθέτουν δύο ορειβατικά καταφύγια. Το πρώτο στον οικισμό της 'Ανω Μηλιάς (υψόμετρο 1.000 μέτρα) και το δεύτερο στην Σαρακατσάνα (υψόμετρο 1.680 μέτρα). Η διαδρομή από την 'Ανω Μηλιά προς το Φλάμπουρο περνά μέσα από δάση και ρέματα. Ιδιαίτερα γραφική είναι η διαδρομή ''Παλαιά Βρύα - Μοναχό Νερό'', που περνά μέσα από το αρχαίο λατομείο.

Το ορειβατικό μονοπάτι Ε4 διασχίζει τα Πιέρια και κατευθύνεται προς τον Όλυμπο. Το μονοπάτι περνά δίπλα από την κορυφή Φλάμπουρο, περνά από τους οικισμούς 'Ανω και Μεσαία Μηλιά και κατεβαίνει προς την Κάτω Μηλιά. Συνεχίζοντας προς τον Όλυμπο, περνά από το Δίον και φτάνει ως το Λιτόχωρο.

Τα Πιέρια καλύπτονται από δάση οξιάς, δρυός, πεύκου και έλατου, ενώ φιλοξενούν πλούσια πανίδα.
© 2010  Minimal  Διαφημιστική.  Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

Σχετικά  |  Διαφήμιση